Ny handapparat, HX300E

Nya HX300E – världens första handhållna VHF marinradio att erbjuda USB laddningskontakt

Standard Horizon är fortfarande i framkanten av marinelektronikutveckling och är stolta att erbjuda den första handhållna marinradion med USB laddning. Tack vare den världsomfattande och populära USB laddningstekniken har det
aldrig varit lättare att hitta en passande laddare.

Det nya ultrakompakta högkapacitetsbatteriet 1650 mAh 3,7 volt lithium-ion batteriet erbjuder ett mycket kompakt hölje och är fortfarande så lätt att radion flyter om den hamnar i vattnet. Att hitta den tappade radion underlättas av en stor ljus röd blinkande rand längs botten av frontpanelen vilken aktiveras när radion kommer I kontakt med vatten. Ytterligare fördel är att den blinkande randen också aktiveras även när radion är avstängd.

HX300E är vattentät enligt IPX-8 standarden (1.5 meter i 30 minuter) som alla övriga produkter. Standard Horizon är så säker på kvalitén att man lämnar 3 års vattensäkerhetsgaranti. Sändareffekten är omkopplingsbar mellan låg (1Watt) och hög (5Watt) och det finns en ”time-ut” funktion som stänger av sändaren om sändningen överstiger 5 minuter, detta för att förhindra oönskade långa sändningar.

När det saknas laddningsmöjligheter kan man använda torrbatterikassetten FBA-44 som använder 3 AAA alkaliska batterier.
HX300E erbjuder stora tangenter och bakgrundsbelyst display som visar ikoner för batterinivå, laddning, brusspärr och volymen. HX300 har  ‘E2O’ (Easy To Operate) meny system som innebär att alla inställningsfunktioner är lättinställda vilket underlättar för användaren.

Kanalnamn kan ställas in för att underlätta avläsningen. Programmerbar scanning, prioritetsscanning och dubbel/trippel bevakning säkerställer att du inte missar ett viktigt anrop. En förinställningstangent gör det snabbt att välja 10 av de mest använda kanalerna. ATIS (Automatic Transmitter Identification System) kan bli fullständigt programmerad och kopplas till från frontpanelen.

2013-02-05 17:07